V rýchlo sa rozvíjajúcej výrobe nástrah sa objavili aj tekuté prísady. Predtým boli k dispozícii len v obmedzenom množstve, ale dnes je k dispozícii široká škála tekutých prísad. Máme množstvo možností na ich vyskúšanie a kombinovanie. Ich výroba je pomerne náročná a vyžaduje si veľmi serióznu prácu. Ich rozpustnosť vo vode je vynikajúca, čo výrazne zvyšuje atraktivitu nástrah. Rýchlo a rovnomerne sa rozpúšťajú. Sú to veľmi koncentrované tekutiny, ktoré po kontakte s vodou okamžite prenášajú minerály a stopové prvky, ktoré kapry rozpoznajú z veľkej vzdialenosti inštinktívne. Medzi nimi nájdeme rôzne rybie oleje, ktoré sú pravdepodobne najstaršími používanými tekutými zložkami v histórii výroby boilies. Okrem toho, že sú nevyhnutné pre tvarovanie boilies, obsahujú veľké množstvo mastných kyselín (Omega 3, Omega 6) a sú veľmi bohaté na vitamíny A a D, pričom zohrávajú dôležitú úlohu aj v udržiavaní zdravotného stavu a vitality rýb. Tekuté zložky zahŕňajú aj rôzne extrakty z čerstvých a morských organizmov, ktoré sú vyrobené komplikovaným procesom. Medzi ne patrí napríklad tekutý planktonový extrakt, tekutý extrakt z ústric, extrakt z lariev komárov, extrakt z krevet a koncentrovaný extrakt z rôznych morských rýb. Pre ľudský nos sú síce mierne nepríjemné, ale kapry ich receptorov určite stimulujú. Okrem toho sa na širokom trhu produktov stretneme aj s tekutými verziami kvasníc, kukurice, tigrových orechov, chili papričiek, pečene alebo betainu. V zozname tekutých prísad nesmieme zabudnúť ani na rôzne aminokyselinové zlúčeniny, ktoré obsahujú enzýmovo spracované bielkovinové zdroje, rozpustné rybie proteínové extrakty, esenciálne aminokyseliny, vitamíny a stopové prvky. Tieto sa vyrábajú špeciálnym fermentačným procesom s využitím živočíšnych bielkovín. Tieto aminokyselinové koncentráty prešli z živočíšnej výživy do výroby rybích nástrah, pričom ich význam spočíva okrem výživovej hodnoty aj v tom, že sa pri kontakte s vodou veľmi rýchlo rozpúšťajú a kapry ich veľmi ľahko zaregistrujú z veľkej vzdialenosti. Väčšina tekutých koncentrátov, vychádzajúc zo svojej prirodzenej povahy a silného chuťového spektra, vyvíja svoju účinnosť aj v mnohých zmesiach boilies bez pridania arómy. Väčšina z nich nie je na olejovej báze, a preto ich môžeme bezpečne používať aj pri najchladnejších teplotách vody. Ich použitie je veľmi široké. Okrem výroby boilies ich môžeme použiť na namáčanie peliet, semien a tiež pri príprave krmív. Skvele sú tiež vhodné na dodatočné ochucovanie háčikových nástrah a plávajúcich boilies. PVA produkty neodstraňujú. Je dôležité poznamenať, že pri výrobe boilies sa všetky tekuté prísady musia vždy pridávať k rozšľahaným vajciam. Samozrejme, môžu sa používať aj spoločne alebo kombinované s koncentrovanými práškovými atraktormi. V takomto prípade sa účinnosť násobí. Použitím týchto prísad možno dosiahnuť výrazné výsledky pri výrobe nástrah, a tým aj pri rybárčení na kapry.